Přeskočit na hlavní obsah

Isla De Margarita


Ahoj všichni,
dneska mám pro Vás  něco úplně jiného co se netýká líčení, ale rozhodla jsem se s Vámi podělit o dovolenou, kterou jsem s manželem podnikla.
Snad se Vám bude článek líbit.

Tak teď něco málo k ostrovu.

Venezuela - Isla Margarita Venezuela



Ostrov Svaté Markéty je symbiózou karibské pritažlivosti, spojující neopakovatelné kouzlo bělostných pláží, lemovaných palmami, se stálým teplým podnebím a mírným Karibským mořem. Nejen ideální místo báječného odpočinku v prostředí karibského ráje, ale také brána k dalším kouzlům Venezuely, do delty Orinoka s jeho jedinečným biotopem, na pláně Canaimy s impozantními stolovými horami „tepuis“ a mohutnými vodopády, z nichž úchvatný, nejvyšší na světě Andělský vodopád - Salto Angel padá z výšky takřka jednoho kilometru. Isla Margarita nabízí ideální možnost odpočinkové dovolené a seznámení s neopakovatelnou tropickou přírodou Karibiku a Latinské Ameriky.


Podnebí: Podnebí Venezuely je převážně tropické. Teploty jsou vzhledem k téměř rovníkové poloze poměrně stálé. Případné rozdíly v teplotách způsobuje pouze nadmořská výška. Se stoupající nadmořskou výškou teplota výrazně klesá, a to dokonce až o 6 °C na 1 000 m. Průměrné teploty se pohybují v rozmezí 20 – 30 °C. Intenzivní horko a sucho se týká především nížin, oblast pobřeží ochlazuje vlhký vzduch od moře.   Období sucha ovládá klima Venezuely přibližně od prosince do dubna, poté nastává období dešťů.

Ideální doba pro návštěvu Venezuely, je období ledna až dubna s obvykle velmi příjemným slunečným počasím. Obecně se doporučuje zvolit na cesty po Venezuele lehké a prodyšné oblečení, v případě, že se chystají do vyšších poloh, se určitě vyplatí také oděv teplejší. V období dešťů je třeba počítat s pláštěnkou nebo deštníkem. 

Měna: bolívar Na ostrově Margarita je dle nařízení venezuelské vlády užívání zahraničních měn významně omezeno. Všechny platby musí tedy proběhnout ve venezuelských bolívarech, popř. prostřednictvím mezinárodních platební karet Visa a Eurocard/Mastercard. 

Výjimkou zůstává úhrada odletové taxy na letišti v Porlamaru, kterou je možné zaplatit v hotovosti v bolívarech nebo USD.

více informací se můžete dozvědět ZDE

S manželem jsme si vybrali ostrov Isla Coche, který  leží kousek od ostrova Margarita. Vyznačuje se svým klidem a netknutou přírodou.
Zájezd jsem objednala přes internetovou stránku invia.cz
Jinak jsme letěli s cestovní společností EXIMTOURS a s delegátkou jsme byli velmi spokojení.
Doba letu z Prahy na ostrov je cca 12HR čistého letu + 2HR mezipřistání

Hotel jsme zvolili Coche Paradise 


Hotel leží na dlouhé písečné pláži v La Punta na Isla de Coche. K dispozici je 1x denně bezplatnou kyvadlovou loď na ostrov Isla Margarita. Transfer na letiště celkem asi 50 minut (autobusem a lodí).

Stravování jsme měli All Inclusive a musím říct, že jídlo i nápoje byly vynikající.
Pláž byla písčitá a byla prostě krásná.


Ubytování bylo v takovém menším domečku 

Moře bylo krásně teploučké a co se nám moc líbilo, že na pláži nebylo moc lidí, prostě krásný klid.



Nám se tato dovolená strašně moc líbila i personál byl velmi přátelský.

A ještě pár foteček










A tím to bych chtěla ještě jednou poděkovat společností Invia i Exim Tours za krásné zprostředkování dovolené.




Komentáře